Hozzávalók


Tésztához: 
30 dkg liszt, 
12 dkg zsír, 
2 evőkanál tejföl, 
csipet só 
Töltelékhez: 
20 dkg mák, 
15 dkg cukor, 
5 dkg búzadara, 
3 dl tej, 
1 csomag vaníliás cukor, 
1 citrom reszelt héja, 
2 db egész tojás, 
baracklekvár (a kenéshez)

Elkészítés


A töltelékkel kezdjük a munkát. A mákot a cukorral együtt megdaráljuk, majd a tejet felforraljuk és belekeverjük a darát és a cukros mákot, felfőzzük és hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt akkor hozzáadjuk a felvert tojássárgákat és a vaníliás cukrot, elkeverjük, majd a habbá vert tojásfehérjéket, lazán beleforgatjuk.

Jön a tészta készítése. A lisztbe elkeverjük a sót, elmorzsoljuk a zsírt a liszttel, majd a tejföl is belekerül. Összegyúrjuk és két felé osztjuk. Vékonyra kinyújtjuk az első tésztát. Zsírozott, lisztezett tepsibe (közepes méretű) tesszük, megkenjük a lekvárral és rásimítjuk a mákos-darás krémet. Ezután kinyújtjuk a második tésztát is, és ráhelyezzük a mákos-krém tetejére. Villával megszurkáljuk, hogy ne hólyagosodjon fel. Forró sütőben sütjük kb. 30 percig, tűpróbával (ellenőrizhetjük). Amikor kihűlt, megszórjuk porcukorral és szeleteljük.