HOZZÁVALÓK:
80 dkg fogasfilé
20 dkg csiperkegomba
1 szem paradicsom
1 db paprika
2 fej vöröshagyma
5 dl halleves
1 dl tejföl
1 dl tejszín
6 dkg vaj
1 ek. liszt
1 tk. édesnemes paprika
bors

ELKÉSZÍTÉS:
Kikent sütődénybe fektetem az enyhén sózott halakat.

A kockából készült alaplevet felforralom, majd az edénybe öntöm.

Fóliával fedve sütöm 180 fokon, 20 percet.

Ha puha, akkor kiveszem.

A többi vajon dinsztelem a kockázott hagymát, majd a hámozott, szintén kockázott paradicsomot és paprikát, szeletelt gombát.

1 perc múlva pirospaprikával hintem, felengedem negyed liter alaplével, amivel átforralom.

Lisztes tejföllel habarom és lassú tűzön mártássá főzöm.

Ezzel tálalom a halat.