Az édes sütemények mellé sós ropogtatnivalóval is készüljünk. Íme, egy finom, ropogós grissini recept.
Hozzávalók: 40 dkg liszt, 10 dkg zabpehelyliszt, 10 dkg tömlős krémsajt, 2,5 dl langyos víz, 1 dl langyos tej, 4 evőkanál olívaolaj, 1 csomag száraz élesztő, 4 gerezd fokhagyma apróra vágva, só ízlés szerint, 1 mokkáskanál bazsalikom, 1/2 mokkáskanál rozmaring, 1/4 mokkáskanál őrölt kömény

A tetejére: 1 tojásfehérje, szezámmag

Elkészítés: A hozzávalókat gyúrjuk össze és egy órán keresztül pihentessük.

Ezután a tésztát tegyük egy lisztezett munkalapra, majd formázzunk belőle hengert. Ezt vágjuk fel egyforma korongokra, majd a korongokat sodorjuk ki 1 cm vastagságú rudakra. 

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és erre tegyük egymás mellé a pálcákat. Kenjük meg tojásfehérjével és szórjunk a tetejére szezámmagot.

Előmelegített 230 C fokos sütőben 15 perc alatt elkészül. Készíthetünk mellé ízletes mártásokat, kínálhatjuk sonkával vagy saláták mellé is.