Imádni fogják a gyerekek ezt a desszertet, bár kicsit macerás elkészíteni, de megéri, mert nem csak finom, gyönyörű is:
Hozzávalók kb. 15 szelethez:

A fehér tésztához:
1 tojásfehérje
3 dkg vaj
3 dkg cukor
2 dkg liszt

A barna tésztához:
5 tojás
12 dkg cukor
12 dkg liszt
2 ek. kakaó
fél csomag sütőpor

A töltelékhez:
25 dkg túró
15 dkg cukor
2 dl habtejszín
félzacskó zselatinfix
2 banán

Elkészítés:

A tojásfehérjét habbá verjük. Az olvasztott vajat kikeverjük a cukorral. Hozzáadjuk a tojásfehérjét és elkeverjük. Rászitáljuk a lisztet, és simára keverjük.
Sütőpapírra ceruzával zsiráffolt-mintát rajzolunk.. Ezután a mintával lefelé a tepsire fektetjük. A keveréket habzsákba vagy nejlonzacskóba töltjük, aminek a sarkát levágjuk, és „megrajzoljuk” vele a papíron látható vonalakat. Hűtőbe tesszük.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A barna piskótához a tojássárgákat habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a lisztet, a kakaót és az átszitált sütőport. A fehérjéből kemény habot verünk, majd ezt is óvatosan hozzáforgatjuk a masszához. A barna tésztával kitöltjük a papíron levő lyukakat, óvatosan elsimítjuk, és a sütőben 10 perc alatt készre sütjük. Még melegen nedves konyharuhára fordítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk róla, és feltekerjük, úgy, hogy a minta legyen kívül.
A töltelékhez a túrót villával összetörjük, és összekeverjük a cukorral. A tejszínből kemény habot verünk, és ezt is hozzákeverjük a túróhoz. Belekeverjük a zselatin fixet. A banánt nagyobb darabokra vágjuk. A kiterített piskótalapot megkenjük a túrókrémmel, az alját kirakjuk egy sorban banánnal, majd feltekerjük. Hűtőben hagyjuk állni egy órát tálalás előtt. Szeletelve kínáljuk.