HOZZÁVALÓK:
4 gerezd fokhagyma
4 szelet füstölt szalonna
25 dkg lencse
1 db csülök
1 fej hagyma
2 szál répa
2 szál petrezselyemgyökér
zellergumó
bors

ELKÉSZÍTÉS:
Áztassuk be a lencsét éjszakára!
Csontozzuk ki a csülköt, majd vágjuk 4 darabra!
Sózzuk be!
Karikázzuk fel a zöldséget és a répát, a zellert pedig kockázzuk fel!
Keverjük össze a zöldségeket a lencsével!
Adjunk hozzá 4 gerezd fokhagymát! 
Sózzuk, borsozzuk!
Öntsük az egészet római tálba, majd tegyük rá a csülökdarabokat!
Tegyünk szalonnát és hagymacikket a húsok közé!
Öntsünk alá vizet, zárjuk le az edényt, majd süssük meg 2 óra alatt 190 fokos sütőben!