HOZZÁVALÓK:
5 db szikkadt kifli
6 dl tej
5 dkg vaj
1 tasak vaníliás cukor
1/2 db citrom reszelt héja
1 ek. cukor
csipet só
Valamint:
12 dkg őrölt mák
2 ek. porcukor
2 db alma
3 ek. magozott meggybefőtt
1 ek. mazsola
1 dl befőttlé
3 ek. méz
1 tk. őrölt fahéj

ELKÉSZÍTÉS:
Összeforraljuk a tejet, vajat, cukrot, reszelt citromhéjat, csipet sót, majd a karikázott kiflikre öntjük és lefedve hagyjuk állni.

Sütőpapírral bélelt tepsibe halmozzuk, porcukros mákkal szórjuk és a szeletelt almát, meggyszemeket, mazsolát teszünk rá.

Befőttlével locsoljuk, mézzel csurgatjuk, fahéjjal hintjük.

175 fokon készre sütjük 15-20 perc alatt.