HOZZÁVALÓK:
1 kg oldalas
A páchoz:
1 fej vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
0,5 dl tej
1 dl olaj
3 ek. szójaszósz
2 ek. mustár
1 ek. cukor
6 szem boróka bogyó
6 szem szegfűbors
cayennebors
borsikafű
durvára darált színes bors
őrölt kömény
A főzelékhez:
1,5 kg gyalult tök
4,5 dl tejföl
1 fej vöröshagyma
2 csokor kapor
2 ek. balzsamecet
pirospaprika
olaj

ELKÉSZÍTÉS:
A páchoz a hozzávalókat összekeverem (a hagymát reszelve) és ebben hagyom állni az oldalasokat, egy éjszakán át, hűtőben.

Fóliával bélelt tepsibe rakom őket, a páclével locsolom és 230 fokon sütöm, 100 percet, fóliával fedve.

Utána a fólia nélkül pirítom 160-170 fokon, 10 percet.

A főzelékhez a reszelt hagymát olajon dinsztelem és kaporral, pirospaprikával hintve hozzáadom a gyalult tököt ls megsózom.

Fedő alatt párolom, lassú tűzön, majd ecettel locsolva, 10 perc múlva tejföllel habarom.

Az oldalassal tálalaom a főzeléket.