HOZZÁVALÓK:
pirospaprika
bors
kevés ánizs
1 kg marhalábszár
2 fej hagyma
vörösbor
4 gerezd fokhagyma
csipetnyi tárkony
köret:
szalonna
60 dkg liszt
50 dkg túró
kevés zsír
4 tojás
1 csokor apróra vágott kapor
1 nagy pohár tejföl

ELKÉSZÍTÉS:
Pirítsuk meg kis zsíron a felvágott hagymát!
Rakjuk hozzá a felaprózott fokhagymát!
Ha rózsaszínt lett, tegyük bele a fűszereket (a pirospaprikát is), öntsük fel kis vízzel, majd adjuk hozzá a húst!
Ha már majdnem kész, locsoljuk meg borral!
Verjük fel a tojásokat, majd adjuk hozzá a liszthez!
Keverjünk hozzá pár csipet sót!
Gyúrjuk össze kemény tésztává!
Sodorjuk ki úgy, hogy ne legyen túl vékony!
Szaggassuk ki, és hagyjuk állni kicsit!
Főzzük meg 6 perc alatt sós vízben! 
Tegyük a tésztát a tányérra, szórjuk meg túróval, öntsünk rá tejfölt, arra pedig szórjuk rá az apróra vágott kaprot!
Rakjuk mellé a pörköltet!