HOZZÁVALÓK:
1 kg burgonya
8 dkg margarin
2 közepes fej vöröshagyma
20 dkg főtt sonka
1 kis csokor petrezselyem
só
bors
2 db savanykás alma
20 dkg gomba
2 evőkanál citromlé
4 keménytojás
2 paradicsom
2 dl tejföl
5 dkg reszelt sajt
ELKÉSZÍTÉS:
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, felkarikázzuk.
2 evőkanál margarinon megpároljuk a hagymát, rádobjuk a felszeletelt gombát, és fedő nélkül 5 percig pirítjuk. Belekeverjük a felaprított sonkát és petrezselymet, sózzuk, borsozzuk.
Az almákat meghámozzuk, apró kockákra vágjuk.
Egy tálat kikenünk margarinnal, az aljára terítjük a burgonya felét, a tetejére rakjuk a gombás-sonkás tölteléket, az almakockákat, a paradicsom és tojásszeleteket. Kissé megsózzuk, megkenjük tejföllel. A tetejére kissé egymásra csúsztatva elrendezzük a maradék burgonyát. Megsózzuk, rátördeljük a maradék margarint, megszórjuk reszelt sajttal.
Forró sütőben 40 percig sütjük.
0 Megjegyzések