Most élem az ún. "moussetorta korszakomat", és az előzőekhez képest ezúttal kicsit savanykásabb, fehér tortát kívántam meg.
Hozzávalók / 12 adag

Lap
70 g dió (pirított, darált)
6 db tojás
6 evőkanál finomliszt
6 ek cukor
0.5 ek vanília kivonat
1 csomag sütőpor
1 dl napraforgó olaj

Krém
500 g barackbefőtt (két 750 ml-s befőttesüvegnyi)
350 ml görög joghurt
18 g zselatin
50 g tejszínhab por
150 ml tej (a tejszínhab porhoz)

Elkészítés

Lap
Sárga piskótát sütünk: a tojásokat különválasztjuk, a sárgákat a cukorral fehéredésig robotgéppel verjük, hozzáadjuk a többi alapanyagot (liszt, vanília, cukor, sütőpor, olaj). Majd beleforgatjuk a diót is.
Felverjük egy csipet sóval a tojásfehérjét, majd óvatosan összekeverjük a tojássárga-masszával. Előmelegített sütőben megsütjük. Kb. 12-15 perc.

Krém
Míg hűl a piskóta, leszűrjük a befőttet. Az egyik üveg tartalmát botmixerrel pürésítjük, és összekeverjük a joghurttal. A második üveg befőtt tartalmát apró kockákra vágjuk, de előtte pár darabot félreteszünk a díszítéshez. A feldarabolt barackokat a pürésített-joghurtos masszához adjuk.
A tejszínhabporból és a tejből kemény habot verünk, vagy ha normál tejszínünk van, akkor azt (kb. 250 ml). A befőtt levében feloldjuk a zselatint. Közben a felvert tejszínhabot összekeverjük a duplán barackos joghurttal. Amikor a zselatin feloldódott, ezt is belekeverjük a krémbe, majd a kapcsos tortaformában lévő piskótára öntjük.
Néhány órára, de jobb esetben egy éjszakára hűtőben tároljuk, hogy szépen megszilárduljon.