Hozzávalók:
3 csésze (1 csésze 250 ml) sima liszt 
1 csésze langyos víz 
3 ek. olaj 
1 tk. balzsamecet/ borecet, fűszeres ecet, vagy sima is jó:) 
1,5 - 2 tk. só 
1 tk. cukor 
1 tk. porélesztő

Elkészítés:
A hozzávalókat alaposan kidolgozzuk, 1 órát kelesztjük, majd gáztepsi méretű korongra nyújtjuk/ kézzel kihúzzuk úgy, hogy középen vékonyabb, a szélén kicsit vastagabb legyen (egyrészt autentikusabb, másrészt jobban is sül így: a közepén sem marad nyers a tészta a nedves feltét alatt). 
A feltéttel együtt tesszük forró sütőbe. Elég gyorsan sül, nem szabad kiszárítani! 
Ez az adag négy személyre elegendő, de ketten is meg lehet enni:) Természetesen lehet adagonként is sütni.

Tanácsok:
Ugyanebből a tésztából pizzakrémes csavart masnikat, csigát vagy baguette-et is lehet készíteni, a tésztát pedig ízlés szerint lehet fűszerekkel különlegesebbé tenni. 
Ha van otthon sör vagy fehérbor, néhány evőkanálnyi (vagy akár 1 dl) vizet helyettesítsünk vele, még sokkal könnyebb és finomabb is lesz a tészta! Ilyenkor, ha száraz bort használunk, nem kell a tésztába ecet.