Minden évben sor kerül a tojáslikőr főzésre, és bár kimondottan csak ünnepek alkalmával főzöm, nem mindig húsvétkor.:) 
Az adott ünnepnek vagy épp egy hangulatnak megfelelően próbálom variálni, így mindig kicsit más a végeredmény. Szeretem feldobni egy-egy érdekesebb fűszerrel vagy akár ízesített alkohollal. Egy ideje sokat kísérletezem a fehér csokival, különböző süteményekhez, tortakrémekhez, így kézenfekvő volt, hogy kipróbáljam, milyen, ha tojáslikőrrel házasítom.:) Hát, mit ne mondjak... csak azért nem lesz hosszú a házasság, mert rettentő hamar el fog fogyni.:)

Hozzávalók / 4 adag

4 dl tej (2,8%-os)
2.5 dl habtejszín (nem növényi)
10 dkg fehér csokoládé
1 db vanília (vaníliarúd kikapart magja)
5 db tojássárgája
15 dkg cukor
3 dl vodka

Elkészítés

Egy edényben összemelegítjük a tejet, tejszínt és a fehér csokit, amikor a csoki már teljesen felolvadt benne, és majdnem forrásponton vagyunk, belerakjuk a fél vaníliarúd kikapart magját is (ennek hiányában 2 zacskó vaníliás cukor is megteszi), jól elkeverjük, és félrehúzzuk a tűzről.
Egy másik edényben a tojássárgáját a cukorral alaposan kikeverjük (robotgéppel, fehéredésig), és szépen lassan a még meleg tejszínes keverékhez adagoljuk. És közben folyamatosan keverjük kézi habverővel a leendő likőrt! A kész keveréket visszatesszük melegedni, és szép lassan forráspontig hevítjük, közben állandóan kevergetjük. Szépen sűrűsödni fog.
Félretesszük, megvárjuk, míg kihűl.
A kihűlt krémhez hozzáadjuk ízlés szerinti mennyiségben a vodkát (nekem most itthon kb. 3 dl volt), a kész italt üvegekbe töltjük, és hűtőben tároljuk fogyasztásig. Naponta egyszer érdemes megrázogatni az üvegeket.