Egy igazi ünnepi fogás, tökéletes húsvéti előétel sok tárkonnyal és omlós báránnyal!
Hozzávalók / 6 adag

2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
0.5 db karalábé
0.5 db póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
4 közepes db gomba
40 dkg bárányhús
0.5 dl napraforgó olaj
2 l alaplé
1 púpozott ek finomliszt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
tárkony ízlés szerint
babérlevél ízlés szerint
0.5 citromból nyert citromlé
3 dl főzőtejszín

Elkészítés

A zöldségeket és a húst megtisztítjuk, egyenlő nagyságú kockákra vágjuk.
Egy nagy lábasban olajat hevítünk, majd a póréhagymát megpároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott húst és a fokhagymát, majd fehéredésig pirítjuk.
Jöhet egymás után a kétféle répa, karalábé, gomba és egy kevés alaplé. Fedő alatt pároljuk.
Liszt segítségével sűrítjük a ragualapunkat.
Fűszerezzük sóval, borssal, tárkonnyal, babérlevéllel, majd az alaplével felöntjük az egészet. Hozzáadjuk a citromlevet, és fedő alatt főzzük, amíg a zöldségek és hús meg nem puhul.
A főzés vége felé, amikor már megpuhultak a zöldségek és a hús is, a tejszínbe egy-két merőkanálnyi levest keverünk. Ezt a tejszínes folyadékot sűrű kavarás mellett visszaöntjük a levesbe.
A levest megszórjuk a felaprított petrezselyemmel, keverünk rajta egyet, és tálalhatjuk is!