Hidegen, melegen egyaránt nagyon finom, és nem csak a vegák figyelmébe ajánlom!
Hozzávalók / 4 adag

3 közepes db sárgarépa
3 közepes db burgonya
1 közepes db cukkini
2 db tojás
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
30 dkg tömlős krémsajt (3 db natúr)
1 közepes db vöröshagyma
40 dkg gomba
kakukkfű ízlés szerint
5 dkg sajt
2 ek napraforgó olaj

Elkészítés

Az olajon megfonnyasztjuk egy csipet sóval a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk az apróra vágott, tisztított gombát, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük, majd kevergetve a zsírjára pirítjuk. Hűlni hagyjuk.
A cukkinit nagy lyukú reszelővel lereszeljük, besózzuk, és kb. 20 percig állni hagyjuk, majd jól kinyomkodjuk a levét.
Közben szintén a nagy lyukú reszelővel megreszeljük a burgonyát és a sárgarépát. Ezután egy tálban összekeverjük a cukkinivel és a két tojással, sózzuk, borsozzuk.
Egy 30x40 centiméteres tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd belesimítjuk a zöldséges masszát, végül 200 fokra előmelegített sütőben kb. 40-45 perc alatt pirosra sütjük.
Ha megsült, kivesszük a sütőből, kicsit fellazítjuk a papírt alatta, megkenjük 2 db tömlős sajttal, és egyenletesen elosztjuk rajta a pirított gombát, ezután a sütőpapír segítségével óvatosan roláddá tekerjük.
A kész tekercset átcsúsztatjuk egy tiszta sütőpapírra, és azzal együtt visszatesszük a tepsibe, vékonyan bekenjük a maradék krémsajttal, bőven megszórjuk reszelt sajttal, és visszatesszük a sütőbe, de csak addig, amíg a sajt megpirul rajta.