Nagyon finom, különleges kalács, és egyben a húsvéti asztal dísze.
Hozzávalók / 6 adag

tészta
50 dkg finomliszt (a fele lehet rétesliszt)
1.5 kávéskanál só
4 dkg friss élesztő
1 teáskanál porcukor
1.5 dl joghurt
1 dl tej
1 db tojás
6 dkg vaj
töltelék
4 dkg vaj
5 dkg feta sajt (apró kockára vágva)
1 csokor medvehagyma
tetejére
10 g tejföl
1 db tojássárgája

Elkészítés

A tészta hozzávalóit bedagasztjuk, és kb. 30 percet pihentetjük.
A pihentetés után kettéosztjuk, kicsit átgyúrjuk a gombócokat, majd kb. 30x15cm lapokká nyújtjuk. A lapokat megkenjük lágy, de nem folyós vajjal, és meghintjük az apróra vágott medvehagymával és a picire kockázott fetával. Feltekerjük őket, és összesodorjuk a két tekercset, és kör alakban sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
40 perc kelesztés után a kifelé került hajlatokat éles késsel bevágjuk, és tejfölös tojássárgával megkenjük.
200 fokon kb. 40 percig sütjük.