A pokol tüze. Brutál csípős szósz, mégis gazdag, gyümölcsös ízű. Sült húsok, garnéla, salsák tökéletes kiegészítője.
Hozzávalók / 12 adag

10 db chili (Barack habanero, citrom habanero nagyon megdobja)
5 dl passzírozott paradicsom
4 dl víz
1 gerezd fokhagyma
1 közepes db vöröshagyma
3 kávéskanál só
4 ek sherryecet
3 ek melaszos nádcukor
3 közepes db maracuja (vagy 2 dl 100% marakujapüré)
1 ek napraforgó olaj

Elkészítés

Kevés zsiradékon megpároljuk a péppé turmixolt hagymát és fokhagymát.
Felöntjük a paradicsommal, péppé turmixolt chili paprikákkal (magostul), és beállítjuk az ízét a cukorral, sóval, sherryecettel.
Fél óráig rotyogtatjuk kis lángon, majd hozzáadjuk a marakuják húsát. Ezután lezárjuk a tűzhelyet, és hagyjuk további 20 perc-fél órát állni.
Ezután finom lyukú szűrőn alaposan átpasszírozzuk a szószt, és kifertőtlenített edényekbe töltjük.
Ha úgy érezzük, nem elég sűrű, nyugodtan forraljuk kicsit tovább, mielőtt még beleraknánk a gyümölcsöt.
Különlegesen finom és pikáns eredményt érünk el, ha szabad tűzön, hűlő faszén felett megfüstöljük a hagymát és a chiliket, mielőtt elkezdenénk a szószt.