Egyszerűen mesésen finom ez a pogácsaszerű angol sütemény.
Hozzávalók / 3 adag
A tésztához:
15 g medvehagyma
200 g finomliszt
1.5 tk sütőpor
1 tk só
25 g parmezán sajt (frissen reszelt)
60 g vaj (hideg)
130 ml tej
A kenéshez, szóráshoz:
1 db tojássárgája
1 ek tej
10 g parmezán sajt (frissen reszelt)
Elkészítés
A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A medvehagymát megmossuk, szárazra itatjuk, majd apróra vágjuk.
A lisztet, a sütőport, sót, a frissen reszelt parmezánt és a medvehagymát konyhai robotgépbe tesszük, és elkavarjuk.
Hozzáadjuk a kockára vágott hideg vajat, és impulzus kapcsolóval eldolgozzuk, míg a vaj maximum zöldborsó nagyságú lesz.
Majd hozzáadjuk a tejet, és azzal is rövid ideig eldolgozzuk, míg a tészta épp csak egy golyóvá összeáll.
Szilikon munkalapra borítjuk, lisztes kézzel 14 cm-es négyzetet alakítunk a tésztából. A tészta magassága kb. 3 cm lesz. Éles késsel 9 egyenlő négyzetre vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
A pogácsákat megkenjük a tejjel elkavart tojássárgájával, és megszórjuk a parmezánnal.
Betoljuk az előmelegített sütőbe, és kb. 12-13 perc alatt készre sütjük.
0 Megjegyzések