Íme egy gyorsan összeállítható, a répa miatt mégis érdekes és izgalmas recept, mert van élet a répatortán túl is! 
Hozzávalók / 6 adag

50 dkg keksz (vajas)
1 kg sárgarépa
5 dl víz
2 bögre cukor
2 csomag vaníliás cukor
1 citromból nyert citromlé
1 citromból nyert citromhéj
4 evőkanál étkezési keményítő
1 dl víz

Elkészítés

A répákat megpucoljuk, nagyobb darabokra vágjuk, és az 5 dl vízzel puhára főzzük. Ha megpuhult, botmixerrel pürésítjük.
Visszatesszük a répapürét a lábasba, hozzáadjuk a cukrokat, a citrom héját és levét, és jól elkeverjük. A keményítőt simává keverjük az 1 dl vízben, majd ezt is hozzáöntjük a répához. Felfőzzük, és forrás után még pár percig kevergetjük.
Közben egy közepes méretű tál alját szorosan kirakjuk vajas keksszel. Erre jöhet egy réteg répás krém, majd újra egy réteg keksz, és ezt addig folytatjuk, amíg el nem fogy a krém. A végén a rétegek tetejét krémmel zárjuk le. Nekem így 4 sor keksz került bele, de jöhetett volna bele még egy sor keksz.
Alufóliával letakarva legalább 3 órát hűtőben pihentetjük, majd kókuszreszelékkel megszórva tálaljuk.