Szeretem ezt a könnyen elkészíthető sütit. Egyszerű kekszes alap, kellemes ízű túrótöltelékkel, pudingos tejfölös réteggel a tetején. Csak ajánlani tudom az ünnepekre, mert nagyon finom.
Hozzávalók / 6 adag

Kekszes alap
35 dkg kekszmorzsa
25 dkg vaj

Túrós krém
50 dkg tehéntúró
3 db tojás
15 dkg porcukor (kb)
1 ek vaníliás pudingpor
1 citromból nyert citromhéj
1 csipet só

Díszítés
6 dl tejföl
20 g vaníliás pudingpor (főzés nélküli)
3 ek színes cukorka

Elkészítés

Kekszes alap
A sütőt előmelegítjük kb 170 °C-ra. A vajat felolvasztjuk, összekeverjük a keksszel, és egy kb 22X32-es tepsibe nyomkodjuk.

Túrós krém
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a villával összetört túrót, a pudingport és a citromhéjat.
A fehérjéket egy csipetnyi sóval kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a túrós masszába. A krémet rásimítjuk a kekszes alapra, betesszük a sütőbe, és kb 25 percig sütjük.

Díszítés
A tejfölt kikeverjük a pudingporral, és még melegen rásimítjuk a megsült túróra. A tetejét színes cukorkákkal díszítjük.