Csak a krémleves, különösen ajvárimádóknak.
Hozzávalók / 4 adag

1 kg kápia paprika
3 közepes db sonkahagyma
4 dkg natúr krémsajt (mascarpone is lehet természetesen)
1.5 l zöldség alaplé
3 dkg vaj
1 dl fehérbor
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
3 szelet kisebb vagy toast kenyér
1 ek szezámmag
3 ek tökmag

Elkészítés

Paprikákat kicsumázzuk, az ereket eltávolítjuk, és elfektetjük őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe. 200 °C-on 30 percig sütjük őket. Ha kész, akkor nejlon zacskóba helyezzük a darabokat, és kb. 5 perc után könnyedén eltávolítjuk a héjukat. Csíkokra vágjuk, díszítésünkhöz párat meg is hagyhatunk.
A hagymákat megpucoljuk, és aprító segítségével finomra dolgozzuk. Kevés vajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a bort, és 5-7 percig forraljuk. Tegyük hozzá a paprikát, majd az alaplével öntsük fel. Ízesítsük, és adjuk hozzá a krémsajtot is. Botmixer segítségével krémesítsük, és tálaljuk pirított kenyérrudacskákkal és tetszés szerinti magvakkal.