Azon a pár héten, mikor van friss, roppanós, zöld spárga, érdemes minél több ételt készíteni vele. Ez a gyors tészta kicsit citromos, csupa zöld, nagyon spárgás, és még bacon is van benne! :)
Hozzávalók / 2 adag

25 dkg tészta
0.5 csomag zöldspárga (vékony )
0.5 csokor petrezselyem
0.25 csokor snidling
2 közepes db újhagyma
0.5 citromból nyert citromlé
1 citromból nyert citromhéj
2 dkg vaj
4 dkg parmezán sajt
8 szelet bacon
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

Elkészítés

A spárgák végeit elpattintjuk, majd 4-5 centis darabokra vágjuk. A bacont felcsíkozzuk. A snidlinget, az újhagymát és a petrezselymet felaprítjuk. A spárgát lobogó, sós vízbe tesszük 2 percre, majd leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük.
A bacont kiolvasztjuk, és ha már ropogós, hozzáadjuk a spárgát, és 1-2 percig nagy lángon sütjük. Mehet mellé az újhagyma fehér része egy percre.
Levesszük a tűzről, és félretesszük. A spárga főzővizét újraforraljuk, és al dentére főzzük a tésztát. Egy csészényit félreteszünk a főzővízből.
A leszűrt tésztát visszatesszük a spárga mellé, hozzáadjuk a petrezselymet, az újhagyma zöldjét, a snidlinget és a reszelt parmezánt. Mehet mellé a vaj és a visszamaradt főzővíz óvatosan (nem biztos, hogy az egészre szükség lesz).
Ráreszeltjük a citrom héját, és ráfacsarjuk a fél citrom levét. Átforgatjuk, és azonnal fogyasztjuk.