Mivel nem lehet mindig duplacsokis muffint enni, ezért kitaláltunk egy ricottás-sonkás-hagymás muffint, és a végeredmény szuper lett!
Hozzávalók / 12 adag

1 db tojás
10 dkg sonka
3 közepes db újhagyma
22 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 dl olívaolaj
3 ek tejföl
20 dkg ricotta
5 dkg parmezán sajt

Elkészítés

A tojást felverjük, a sonkát és a hagymát apró darabokra vágjuk.
Egy nagy tálba öntjük a lisztet, a sütőport és a fűszereket. Összekeverjük.
Jöhet szépen sorban a többi: olívaolaj, tojás, tejföl, sonka, póréhagyma, ricotta.
Határozott mozdulatokkal összekeverjük, és egy kanál segítségével a muffinformákba töltjük. (Ha nincs otthon muffinpapír vagy szilikonforma, akkor a tepsit vajazzuk ki.) A tetejüket kevés sajttal megszórjuk.
200 fokon kb. 30 percig sütjük, majd tálalhatjuk is.