Egy régóta készített eledel, ami csirkemellel megspékelve is elkészíthető. Nálunk folyamatosan repertoáron van.
Hozzávalók / 4 adag

50 dkg csiperkegomba (mi bőségesen szeretjük, tehát lehet ennél kevesebb)
1 nagy db vöröshagyma
1 ek teavaj
5 dl főzőtejszín
50 dkg tészta
1.5 ek tárkony
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
2 púpozott ek étkezési keményítő

Elkészítés

Felmelegítünk egy evőkanál vajat, amiben megdinszteljük a hagymát, beletesszük a rusztikusra szelt gombákat. Még mielőtt levet eresztene, hozzáadjuk a tejszínt is. Keményítővel besűrítjük, amikor már majdnem kész, ízesítjük a tárkonnyal, és pár percig még főzzük.
Lobogó vízben kifőzzük a tésztánkat, amit át is forgathatunk egy kis olvasztott vajban tálalás előtt.