Egy kis francia citromos torta, csak ajánlani tudom. :)
Hozzávalók / 6 adag

Tészta Elkészítése
2 db tojássárgája
25 dkg finomliszt
13 dkg vaj
7 dkg cukor
30 ml víz

A krém Elkészítése
4 citromból nyert citromlé
2 citromból nyert citromhéj
15 dkg cukor
3 db tojás
1 evőkanál finomliszt
A hab
2 db tojásfehérje
10 dkg cukor

Elkészítés

Tészta Elkészítése
A vajat a liszttel összemorzsoljuk, hogy homokos állagú legyen.
A sárgáját, a cukrot és a vizet összekeverjük, és ha ezzel megvagyunk, hozzáöntjük a vajas liszthez, és jól összegyúrjuk.
Egy kb. 26 cm-es formába tesszük a tésztát, és 20 percig sütjük 180 fokon.

A krém Elkészítése
Lereszeljük 2 citrom héját, és mind a 4 citrom levét kifacsarjuk.
Beletesszük a cukrot, citromhéjat és a lisztet a citromlébe, majd melegíteni kezdjük.
A 3 tojást felverjük, és hozzáadjuk a citromos léhez, és együtt főzzük tovább, amíg krémes lesz.
Ha a tésztánk is megsült, rátesszük a citromos krémet.

A hab
A két tojásfehérjét felverjük 10 dkg cukorral vízgőz felett.
Majd ha kész, ráhalmozzuk a tortára, és együtt sütjük még vagy 10-15 percet.