Ez egy szupergyors recept sietős hétköznapokra. Az összes folyamat párhuzamos, így amíg a tészta megfő, pont elkészíthetjük a szószt és a szalonnát is. 
Hozzávalók / 1 adag

1 ek olívaolaj
12 dkg spagetti tészta
200 g spenót
150 ml főzőtejszín
5 dkg sajt
5 dkg füstölt szalonna
2 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint

Elkészítés

Főzzük meg a tésztát a szokott módon. (Egy lábasban forraljunk vizet, sózzuk meg, és egy kis olajat is spricceljünk bele, ha felforrt, tegyük bele a tésztát, és a csomagoláson feltüntetett ideig főzzük, majd szűrjük le.)
Eközben kockázzuk fel a szalonnát, és toljuk be a sütőbe 190 fokra.
A spenótot öntsük egy magas falú serpenyőbe (tulajdonképpen mindegy, hogy friss vagy fagyasztott, ha utóbbi, akkor félig engedjük fel felhasználás előtt). Nyomjunk rá jó sok fokhagymát, sózzuk meg, és ha elkrémesedett, öntsük fel tejszínnel (én zabtejszínt használok, de bármilyen növényi tejszín vagy hagyományos is tökéletes).
Nagyjából egy időben kell mindennek elkészülnie, tehát ha a szalonna ropogós, a szósz pedig rottyant egyet-kettőt a tejszínnel, nincs más hátra, csak összeforgatni az egészet, és megszórni reszelt sajttal.