Ez egy remek recept, gyorsan és könnyen elkészíthető. Gyakran csináljuk ezt, mint egy last minute recept, amikor vendégek jönnek, és nincs idő másra.
Hozzávalók/ 4 adag

almás rész
2 közepes db alma
2 ek barna cukor
1 ek fahéj

teteje
40 g zabpehely
25 g finomliszt
2 ek cukor
2 ek barna cukor
2 ek vaj (hideg)

Elkészítés

Az almákat megmossuk, megpucoljuk, és feldaraboljuk kis falatnyi kockákra. Egy tálba tesszük a darabkákat, és jól összekeverjük 2 ek. barna cukorral és a fahéjjal.
A tetejéhez összekeverjük a zabot, a lisztet, a kétfajta cukrot, és végül kézzel hozzádolgozzuk a vajat is. Ha nincsen eléggé morzsás állaga, tegyünk bele még egy kis lisztet vagy zabot.
Az almák tetejére morzsoljuk az előbb elkészített tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig, vagy amíg a teteje meg nem barnul.
Melegen tálaljuk vaníliafagyival, esetleg egy kis karamellszósszal.