Egy finom étel, amely maradék mentesítőnek is nagyszerű, és persze sokkal gyorsabban elkészíthető maradék sült csirkével és főtt rizzsel. Ebben az esetben csak a brokkolit kell blansírozni, a mártást elkészíteni, az egészet összekeverni, és mehet máris a forró sütőbe.  
Hozzávalók/ 2 adag

300 g csirkemell filé
1 ek napraforgó olaj
100 g rizs
250 g brokkoli
125 g mozzarella
50 g vaj (+ kevés a forma kikenéséhez)
20 g finomliszt
150 ml zöldség alaplé
150 ml tej
75 g tömlős krémsajt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
2 ek mandulapehely

Elkészítés

A húst megmossuk, szárazra itatjuk. Sóval, borssal fűszerezzük. Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, a húst kb. 15 perc alatt körben aranybarnára sütjük.
A rizst sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A brokkolit megtisztítjuk, rózsáira szedjük, majd sós vízben kb. 2 percig főzzük, hideg vízbe szedjük, majd leszűrjük.
A mártáshoz 25 g vajat egy edényben felforrósítunk, a lisztet rászórjuk, és világosra pirítjuk. Felöntjük a tejjel és a levessel, felfőzzük, és kb. 5 percig főzzük. Hozzákeverjük a sajtot, sóval, borssal ízesítjük.
A húst darabokra tépkedjük, és elkeverjük a rizzsel, a kockákra vágott mozzarellával és a mártással.
Az egészet egy kevés vajjal kikent tűzállótálba simítjuk, megszórjuk a mandulapehellyel, és elosztjuk rajta a maradék vajat.
Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 35-40 percig sütjük.