Apukám születésnapjára készítettem kétféle sütit. A másodlagos cél a rendelkezésre álló alapanyagok felhasználása volt, így született meg ez a nagyon finom, kissé hagyományos, de mégis kissé újszerű kavart süti.
Hozzávalók/ 12 adag

12 dkg sertészsír
2 db tojás
10 dkg porcukor
50 dkg finomliszt
5 dkg cukrozatlan kakaópor
3 dkg cappuccino por
1 csomag sütőpor
1 késhegynyi szódabikarbóna
8 dkg mazsola
1 tk citromhéj
4 dl tej
5 dkg csipkebogyó lekvár (fél üveg a kenéshez)

Elkészítés

A száraz alapanyagokat (liszt, kakaó, cappuccino por, sütőpor, szódabikarbóna) alaposan összekeverjük.
A tojásokat a cukorral, citromhéjjal és a zsírral robotgéppel jól összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a tejet és a száraz alapanyag-keveréket. Ekkor már a robotgépet félretesszük, és fakanálra váltunk, mert sűrű masszát kapunk, amivel a mixer képtelen dolgozni (legalábbis az enyém nem bírt vele).
Mikor homogénné sikerült keverni, beleforgatjuk a mazsolát is. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd előmelegített sütőben 12-15 perc alatt (de végezzünk tűpróbát!) készre sütjük.
Kiborítjuk egy nagy vágódeszkára, és mikor kihűlt, középen kettévágjuk, és mindkét oldalát megkenjük házi készítésű hecserli lekvárral, ami finom, savanykás, édes-fanyar ízt fog adni a sütinek.