Elhatároztam, hogy minden másnap levest fogok készíteni esténként, saját recept alapján. Az első a burgonyakrémleves lett, ami húsz perc alatt el is készült. Aszalt paradicsomos ciabattával tálalva mennyei étek.
Hozzávalók / 2 adag

3 közepes db burgonya
1 közepes db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 teáskanál só
bors ízlés szerint
1 db leveskocka
1 db babérlevél
curry por ízlés szerint
150 ml főzőtejszín
2 dkg kolbász
6 szál snidling
6 dl víz (kb.)

Elkészítés

Feltesszük főni az apróra feldarabolt krumplikat egy babérlevéllel, hagyma és fokhagyma társaságában. Szemes borsot teszünk a fazékba, megsózzuk, és egy ételízesítő-kocka is landol mellettük.
Amikor puhára főttek az alapanyagok, botmixerrel pépesítjük őket. (A babérlevelet ki kell venni.) A készülő ételt felöntjük kis vízzel és tejszínnel, majd megbolondítjuk egy csipetnyi curryvel.
Közben pár karika kolbászt megsütünk, hogy levesbetétül szolgáljanak, és kiszaladunk a kertbe egy kis házi nevelésű snidlingért.