Diós csiga tortaformában - a legjobb, ami egy hétvégi reggelen elénk kerülhet!
Hozzávalók/ 6 adag

A tésztához
50 dkg finomliszt
2 db tojássárgája
2.5 dl tej
1 dkg cukor
2.5 dkg friss élesztő

A töltelékhez
7 dkg vaj
12 dkg dió
6 dkg cukor
Elkészítés

A tésztához
A langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
A lisztet egy mélyebb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojássárgákat, az élesztős tejet, és jól összedolgozzuk.
Konyharuhával lefedve egy órán át kelesztjük.

A töltelékhez
Ha a tészta megkelt, lisztezett munkafelületen vékonyra nyújtjuk. Jól meglocsoljuk az olvasztott vajjal, hogy mindenhol befedje.
A darált diót összekeverjük a cukorral, majd vastagon megszórjuk vele a vajas tésztát.
Feltekerjük, majd kétujjnyi vastag csigákra vágjuk.
Vajazott-lisztezett tortaformába helyezzük őket, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük. Ha nagyon pirulna a teteje, akkor lefedjük alufóliával.