Vacsorára készítettem, friss parasztkenyérrel laktató és nagyon finom volt. Meleg előételnek és köretnek ajánlom. 
Hozzávalók/ 1 adag

50 dkg fehér spárga
1 csokor petrezselyem (maréknyi)
2 dkg vaj
1 db tojássárgája
1.5 dl habtejszín
3 dkg parmezán sajt (frissen reszelve)
1 teáskanál ételízesítő
só ízlés szerint

Elkészítés

A spárgát meghámozzuk, és 3 db-ra felvágjuk. Ételízesítős vízben roppanósra főzzük. (Forrástól 3-4 perc.) Egy kisebb jénaiba kockázzuk a vajat, és a leszűrt spárgát ebben megforgatjuk.
A tojássárgáját habosra kikeverjük a tejszínnel, a parmezánt lereszeljük, a petrezselymet durvára aprítjuk. Ezekkel megszórjuk a spárgát, sózzuk, majd leöntjük a kikevert tejszínnel.
Forró sütőben sütjük, míg a teteje szépen megpirul. Ízlés szerint tálalhatjuk vajban pirított zsemlemorzsával.