Mivel már megjelent a magyar eper (persze még nem a szabadtéri) is a piacokon, így az utolsó adag tavaly szedett és lefagyasztott mennyiséget használtam egy hideg krémleveshez. Szerintem 2 hét, és indul az újabb szedd magad, ahonnan újra feltankoljuk a fridzsidert is.
Hozzávalók/ 4 adag

epernedű
60 dkg eper
2.5 dl tej
1 tk vaj
0.5 lime-ból nyert limelé
1 dl fehérbor
0.5 ek édesítőszer
1.5 dl víz

kókuszgolyók
1 nagy db banán
2.5 db zabkeksz
2.5 ek kókuszreszelék
4 csepp ételfesték
0.5 ek vaj

Elkészítés

epernedű
Az epreket egy kevés vajon átforgatjuk, majd felöntjük vízzel, és hagyjuk, hogy a vízben szépen kiázzanak a piros szemek. Hozzáadjuk a bort, és felforraljuk, majd édesítés után elpürésítjük. Állati vagy növényi tejjel hígítjuk, látni fogjuk az állagán, mikor jó. Már csak a limelé itt a ráadásunk, és kész is.
Tálalás előtt jól lehűtjük!!

kókuszgolyók
Egy aprító segítségével összedolgozzuk az alapanyagokat, ha kell, folyékony édesítőszerrel édesíthetünk rajta még, majd egy serpenyőben kevés felmelegített vajon átforgatjuk a masszánkat. Ha kihűlt, apró gombócokat formálunk, és készen is vagyunk a levésbetéttel. Én még pár kandírozott pomelóval hangsúlyoztam az eper zamatát.
Jó étvágyat!