Mivel közel lakom a Murához, ezért kereszteltem el Mura-menti sajtlevesnek.
Hozzávalók/ 4 adag

40 dkg tömlős krémsajt
2 l víz
2 db leveskocka
1 db gombakonzerv
2 közepes db lila hagyma
2 dl főzőtejszín
1 doboz chilis kukorica (konzerv)
kapor ízlés szerint
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 csipet szerecsendió

Elkészítés

Vizet felforraljuk, majd beletesszük a tömlős sajtot.
Hozzáadjuk a leveskockát, reszelt szerecsendiót, apróra vágott kaprot, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
Pár perc után beletesszük a szeletelt gombát, felkockázott lila hagymát.
Kb. fél óra múlva besűrűsítjük a főzőtejszínnel, és végül hozzáadjuk a kukoricát, és kb. még 10 percig együtt főzzük.