Nem könnyű mindig valami újdonsággal előrukkolni, főleg úgy, hogy gluténmentesen és most már tejtermékek nélkül kell főzzek. A kis roppanós mustármagok nagyon feldobják az egyszerű csirkemellet, a zöldségekből kisült lé pedig puhán tartja a sütés alatt.
Hozzávalók/ 7 adag

a húshoz
5 db csirkemell filé (1 kg)
só ízlés szerint
5 ek mustár (magvas mustár)

a körethez
4 ek olívaolaj
50 dkg burgonya
2 kis fej vöröshagyma
4 db paradicsom (lucullus)
4 közepes db zöldpaprika
3 kis db cukkini
1 teáskanál só
1 teáskanál fekete bors
1 teáskanál oregánó

Elkészítés

a húshoz
A húst felszeleteljük, egyik felét sózzuk, a másik felére kenjük a magvas mustárt.
Hagyjuk pácolódni, amíg előkészítjük a zöldségeket.

a körethez
Egy nagy tepsibe beleöntjük az olajat.
A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, apró kockára vágjuk. A hagymát szintén pucoljuk, felkockázzuk.
A paradicsomot meg a paprikát nagyobb kockára vágjuk, a cukkinit felszeleteljük. Folyamatosan pakoljuk a zöldségeket a tepsibe, sózzuk, borsozzuk, hintsük meg oregánóval. Alaposan keverjük össze. A hússzeleteket rakjuk a zöldség tetejére.
Forró sütőbe tolva (220 C-on) süssük 30 percig, majd a lángot lejjebb tekerve (200 C-on) további 20 percig sütjük.