Egy gyors tejszínmentes carbonara recept, hogy ne keressem mindig újra.
Hozzávalók/ 2 adag

Carbonara
10 dkg tokaszalonna (apróra kockázva)
15 dkg parmezán sajt (reszelt)
3 db tojássárgája
1 db tojás
1 csipet bors

Spagetti
250 g spagetti tészta
2 teáskanál só
2 ek olívaolaj

Elkészítés

Carbonara
A szalonnát lepirítjuk, és félretesszük 10 percre.
Szétválasztunk három tojást, és a sárgáját egy tálba tesszük, a negyediket pedig egészben melléütjük. Összekeverjük a reszelt sajttal, borssal és a már nem forró szalonnával.

Spagetti
Megfőzzük a tésztát sóval és olajjal a csomagoláson írtak szerint.
Egy keveset elteszünk a tészta főzővízéből, majd leszűrjük, és a még meleg tésztát beleforgatjuk a carbonara mártásba. Ha túl száraznak találjuk, öntsünk hozzá egy keveset főzővízből.