A "szuperélelmiszerként" számon tartott goji bogyó Ázsiából, főkét Kínából származó aszalt gyümölcs. Előszeretettel fogyasztják gyógyhatása miatt, kiemelkedően magas a C-vitamin tartalma, de emellett 18 féle aminosavat és 21 féle ásványi anyagot is tartalmaz. Valamint több béta karotin van benne, mint a sárgarépában, és bőségesen tartalmaz omega-3 és omega-6 zsírsavakat is. 
Bátran fogyasszátok önmagában, süteményekbe, turmixokba vagy akár zabkásába, chia pudingba keverve. Puffasztott amaránttal kombináltam, aminek kiemelkedő a vas, kálcium, magnézium és a cink tartalma. Én nagyon szeretem reggelire enni bármilyen gyümölccsel összekeverve (mostanában épp gránátalmával), de turmixba téve is nagyon jó. Először próbáltam ki édességként, így is isteni finom. A hozzávalók beszerezhetőek bármilyen nagyobb bio boltban. Mérőpoharam 2,5 dl-es. 

Hozzávalók / 6 adag

1 bögre puffasztott amarant
10 dkg pörkölt mandula
3 ek kókuszreszelék
3 ek finomítatlan kókuszolaj
3 ek goji bogyó (plusz még a tetejére ízlés szerint)
1 ek tahini
1 evőkanál agávé szirup (vagy méz a nem vegánoknak)
100 g étcsokoládé (magas kakaótartalmú)
3 ek kókuszkrém

Elkészítés

A tahinit, mézet, kókuszolajat vízgőz felet megolvasztjuk, a mandulát serpenyőben megpörköljük, és durvára vágjuk.
A puffasztott amarántot összekeverjük a kókuszreszelékkel, pörkölt mandulával, goji bogyóval, és hozzáöntjük a tahinis-mézes kókuszolajat, és jól összedolgozzuk. Ha megnyomkodjuk a spatulával, össze kell ragadnia, ha nem ragadna, adjunk még hozzá olvasztott kókuszolajat.
Ezt az egész "masszát" egy folpackkal kibélelt kenyérforma aljába nyomkodjuk, majd betesszük a mélyhűtőbe, míg készítjük a csokibevonatot.
A csokit megolvasszuk vízgőz felett a cocomassal, és rákenjük óvatosan az amarántos keverékünkre, a tetejét goji bogyóval díszítjük, óvatosan belenyomkodjuk.
Majd berakjuk a hűtőbe dermedni egy éjszakára, fontos, hogy hűtőben is tároljuk, mert ha a kókuszolaj megolvad, széteshet az egész.
Pörkölt szezámmagot is adhatunk még hozzá, vagy bármilyet magot ízlés szerint.