Könnyű, gyors, tavaszi vacsora, rengeteg spárgával, citrommal! 
Hozzávalók / 4 adag

1 csomag zöldspárga
3 gerezd fokhagyma
1 db citrom
0.5 csokor petrezselyem
1 ek olívaolaj
1 ek szójaszósz
0.5 citromból nyert citromlé
3 ek méz
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
2 db csirkemell filé (elfelezve, tehát 4 darabot kapunk)

Elkészítés

A spárgák fás végeit lepattintjuk, a citromot karikázzuk, a fokhagymát és a petrezselymet felaprítjuk.
Egy tálba összekeverjük az olajat, a szójaszószt, a citromlevet, a petrezselymet, a mézet, fokhagymát és egy kevés sót, borsot.
Egy tepsibe fektetjük a csirkemelleket, sózzuk, borsozzuk, majd nyakon öntjük a pác háromnegyedével. Egy ecset vagy a kezünk segítségével szépen megkenjük a csirkéket, majd rádobjuk a citromkarikákat. 200 fokon 20-25 percig sütjük.
Kivesszük a tepsit a sütőből, körberakjuk a megtisztított spárgával, sózzuk, borsozzuk, majd a fennmaradó páccal meglocsoljuk a spárgákat, és átkenjük a csirkéket is még egyszer.
Mehet vissza a sütőbe, 10-15 percre, vagy amíg a spárgák meg nem puhulnak, majd tálaljuk.