Hogyan lehet megmenteni a helyzetet, ha csak egy szál rebarbaránk kornyadozik a zöldségek között? Szuper gyors és nagyon finom, tavaszi muffin.
Hozzávalók/ 4 adag

1 közepes szár rebarbara
20 dkg finomliszt
1 db tojás
1 csomag sütőpor
6 dkg cukor
5 dkg vaj (olvasztott)
175 g joghurt

Elkészítés

A rebarbarát hosszában három felé vágjuk, majd felkockázzuk.
A tojást, a vajat és a joghurtot kikeverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a sütőport és a lisztet. Alaposan elkeverjük az egészet.
Beleforgatjuk a rebarbarakockákat.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztát kapszlikkal bélelt muffinsütőbe kanalazzuk.
Kb. 25 percig sütjük, míg szép aranybarna lesz a tetejük. Rácsra szedve hűtjük.