A nyári grillezések alkalmával lehet próbálkozni ezzel a nagyon finoman fűszerezett csirkemell sütésével. Nem a megszokott ízvilág, hanem egy sokkal egzotikusabb, köszönhetően a zöld fűszerek és a garam masala keverékének!
Hozzávalók / 4 adag

40 dkg csirkemell filé
2 kis fej vöröshagyma
2 cm gyömbér
4 gerezd fokhagyma
1 csokor koriander
0.5 lime-ból nyert limelé
1 dl napraforgó olaj
3.5 dl joghurt
2 teáskanál garam masala
1 teáskanál fűszerpaprika
só ízlés szerint

Elkészítés

Egy robotgépbe szinte mindent lepürésítünk, kivéve természetesen a csirkemellet és a garam masalát, joghurtot és a fűszerpaprikát. Ezeket akkor adjuk majd a páchoz, ha az szép egynemű masszává alakult a gépben.
A joghurtot hozzáöntjük, és megszórjuk garam masalával, fűszerpaprikával, és meg is sózzuk.
A csirkemellet szeletekre vágjuk, majd a joghurtos pácba tesszük, és lefedve minimum 3 órát pácoljuk, de a legjobb, ha egy éjszakára is benne maradnak.
Másnap vagy grillen vagy grillserpenyőben megsütjük a húsokat, és fogyasztás előtt érdemes egy kevés limelevével is meglocsolni még őket! Igazán különleges ízhatást érve így el.