Káposztás tészta másként.
Hozzávalók/ 2 adag

300 g sertésszűz
400 g káposzta (hegyes fejű)
200 g tészta (szélesmetélt)
3 ek olívaolaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 teáskanál fűszerpaprika
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
1 ek petrezselyem

Elkészítés

A húst megmossuk, szárazra itatjuk, kb. ½ cm vastagságú szeletekre vágjuk. A káposztát kb. 3 cm-es kockákra vágjuk.
A tésztát bő sós vízben megfőzzük, leszűrjük, kb. 150 ml a fövő vízből felfogunk.
A húst egy serpenyőben, 1 ek. olajon kb. 3-4 perc alatt körben megpirítjuk. Sóval, borssal, és paprikával fűszerezzük, majd egy tányérra szedjük.
A megmaradt olajat a pecsenyezsírhoz adjuk, rászórjuk a káposztát, kb. 3-4 percig pirítjuk. Sóval, borssal és köménnyel fűszerezzük. Felöntjük a vízzel, és lefedve kb. 5 percig főzzük.
A húst és a tésztát a káposztához adjuk, és felforrósítjuk. Megszórjuk a petrezselyemmel, és tálaljuk.