A focaccia nagyjából egy feltét nélküli pizzatészta, bár nyilván ezzel a kijelentéssel az olaszok vitatkoznának, de az Elkészítése és a kinézete alapján mégis így van. Ha az olasz nyaralás után otthon is megkívánnád, akkor ezzel a recepttel könnyen elkészítheted!
Hozzávalók / 4 adag

25 dkg finomliszt (BL 00)
1 tasak (7 gr) instant élesztő
1 teáskanál barna cukor
1 kávéskanál só
2 ek olívaolaj
1.25 dl víz (langyos)
1 szál rozmaring
1 ek olívaolaj (kenéshez)
nagy szemű só ízlés szerint (szóráshoz)

Elkészítés

A rozmaringon kívül mindent összeöntünk egy nagy keverőtálba, majd jól összegyúrjuk, és dagasztjuk a tésztát.
Addig csináljuk dagasztást, amíg a tészta szépen elválik az edény falától. Ezután egy konyharuhával fedjük le, és hagyjuk 1 órát keleszteni.
Az idő leteltével egy lisztezett nyújtódeszkán, sodrófával nyújtsuk ki a tésztát. Majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és ujjunkkal kicsit nyomkodjuk meg, hogy kis gödröcskéket kapjunk.
Jó minőségű olívaolajjal locsoljuk meg kicsit, amit kenjünk szét a tészta tetején, és a friss rozmaringlevelekkel szórjuk meg.
Mehet is a 200 fokra előmelegített sütőbe, ahol körülbelül 30-35 percet süssük. Sütés után még nagy szemű tengeri sóval szórjuk meg, és fogyaszthatjuk is!