Gyors, egyszerű és laktató 
Hozzávalók/ 4 adag

20 dkg csemegekukorica (1 konzerv)
2 l alaplé
1 közepes db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 db szárított paradicsom
10 db menta (levél)
bors ízlés szerint
50 g tészta (kedvünk szerinti levestészta)
50 ml habtejszín
20 dkg csirkemell filé
2 ek vaj

Elkészítés

A csirkemellet nagyjából 1-1,5 centis kockákra vágjuk, és lisztben meghempergetjük (ez el is hagyható). Ezután a vajon gyorsan átpirítjuk, és félreszedjük.
A maradék vajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, paradicsomot és fokhagymát.
Felöntjük az alaplével (jobb esetben húslevessel, rosszabb esetben húsleveskockás forró vízzel), beleszórjuk a tésztát, és 5 percig főzzük.
Beleöntjük az átmosott kukoricát, tejszínt, csirkét és az apróra vágott mentát, majd 1 perc együtt forralás után tálalhatunk is.