Isteni kombináció.
Hozzávalók/ 4 adag

50 dkg fusilli tészta (vagy amit szeretünk)
15 dkg spenót
1 gerezd fokhagyma (kisebb gerezd)
4 szelet bacon
4 ek olívaolaj
5 db szárított paradicsom
1 dl habtejszín
5 dkg parmezán sajt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

Elkészítés

A tésztát típustól függően 7-10 perc alatt al dentére főzzük.
Eközben egy nagyobb serpenyőben olívaolajon lepirítjuk a csíkozott baconszalonnát. Majd beledobjuk a csíkozott aszalt paradicsomot, zúzott fokhagymát, összetépkedett spenótot.
A spenót fél perc alatt össze is esik, ennél tovább ne is várjunk, mert a fokhagyma megég: öntsük fel a tejszínnel az elegyet. Ízesítsük sóval, borssal, és merjük rá a főtt tésztát kevés főzővíz kíséretében.
Egy kis marék reszelt parmezánt elkeverve további 1 percig együtt főzzük az egészet, majd tálalhatunk is. Még egy kis parmezánnal meghintve szuper.