Nagyon friss és nagyon könnyű, szinte bármire rákenhető, és 10 perc alatt készen van!
Hozzávalók/ 2 adag

3 közepes db paradicsom
0.25 kis db vöröshagyma
1 db chili
2 db avokádó
2 gerezd fokhagyma
0.5 csokor koriander
0.5 lime-ból nyert limelé
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

Elkészítés

A paradicsomokat bevágjuk, majd forró vízben fél percig állni hagyjuk. A héját leszedjük, cikkekre vágjuk, majd a vizes belsejét is eltávolítjuk, és a fennmaradó húsos részt felkockázzuk.
A vöröshagymát megpucoljuk, egy gerezdet félreteszünk, a chilit karikákra vágjuk, ízlés szerint eltávolítjuk a magokat.
Az avokádókat hosszanti irányban félbevágjuk, majd elcsavarjuk, a magot egy kés segítségével kikapjuk. Kikanalazzuk a belsejüket.
Egy aprítógépbe dobjuk a paradicsom 2/3-át, az avokádót, 2 gerezd fokhagymát, a félretett gerezd vöröshagymát, egy marék koriandert és a chilit. Meglocsoljuk egy kis lime-mal, fűszerezzük, majd a gép segítségével ízlés szerint krémesre vagy darabosra aprítjuk.
A végén beledobjuk a megmaradt paradicsomdarabkákat, és nyomunk még egyet az aprítógépen, és tálalhatjuk is!