Szeretem nagyon a peppercorn szószt sült krumplival, DE gombával csak az élvezetet a négyzetére emeltük.
Hozzávalók/ 2 adag

2 ek olívaolaj
1 közepes db vöröshagyma
20 kis db gomba
1 ek zöldbors
1 kávéskanál bors
150 ml főzőtejszín
150 g barna mártás por
petrezselyem ízlés szerint
só ízlés szerint

Elkészítés

A felkockázott hagymát kevés olajon pirítsuk meg. (Én szeretem, ha kicsit nagyobb darabokban van a hagyma.) Adjuk hozzá a gombát, pirítsuk le vele.
Olajon a zöld borsot meg a fekete borsot pirítsuk le csak, hogy az íze kijöjjön, aztán adjuk hozzá a tejszínt, illetve a vízzel elkevert barna port (Gravyt).
A gombához adjuk hozzá ezt a szószt. Tegyünk bele kevés vágott petrezselymet.
Ha túl híg, akkor kukoricaliszttel besűríthetjük.
Tetejét petrezselyemmel díszítjük.