Ínycsiklandó kakaós kifli receptet mutatunk Önnek, ami garantáltan el fogja nyerni a tetszését.
Ebben a forróságban akár készíthetünk házi fagylaltot is, ehhez ide kattintva talál receptet. Jóétvágyat!

HOZZÁVALÓK 16 darabhoz:

A tésztához: 2,5 dkg friss élesztő, 2 dl tej + a kenéshez, 2 evőkanál porcukor + a szóráshoz, 50 dkg liszt, 1/2 kiskanál só, 1 csomag vaníliás cukor, 1 tojás, 10 dkg margarin

A töltelékhez: 2 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 2 evőkanál margarin

Elkészítése:

Az élesztőt kevés cukorral a langyos tejbe morzsoljuk, felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, az élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot és a tojást. A margarint fokozatosan hozzáadagolva rugalmas tésztává dagasztjuk.

Letakarva, kibélelünk. A töltelékhez a cukrokat kikeverjük a kakaóporral. A tésztát lisztezett felületen kb. 4 mm vastag téglalappá nyújtjuk. Lekenjük az olvasztott margarinnal, megszórjuk a kakaós töltelékkel. Hosszú szárú, magas háromszögekre vágjuk, amiket egyenként feltekerünk az alapjától kezdve.

A tepsibe sorakoztatjuk, egymás között kevés helyet hagyva. Letakarva addig kelesztjük, míg a sütő 180 °C-ra bemelegszik (kb. 15 perc), majd kb. 12 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve azonnal lekenjük tejjel, és kb. 10 percig hagyjuk konyharuhával letakarva átgőzölődni. Porcukorral meghintve kínáljuk.