Hozzávalók / 6 adag

alap
20 dkg darált háztartási keksz
15 dkg teavaj (olvasztott)
10 dkg nádcukor

krém
25 dkg mascarpone
50 dkg ricotta
1 kávéskanál vanília kivonat
15 dkg nádcukor
3 db tojás
1 evőkanál étkezési keményítő
1 dl tej

díszítés
10 dkg áfonya
10 dkg málna
citromfű ízlés szerint
1 ek eperdzsem

Elkészítés

alap
Egy tálba öntjük a darált kekszet és a cukrot, majd a mikróban melegített olvasztott vajat. Kézzel jól összedolgozzuk.
25 cm-es sütőformába öntjük a kekszes keveréket, és szépen eloszlatjuk, belenyomkodjuk.

krém
A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgákat habosra keverjük a vanília kivonattal és a cukorral. A fehérjét kemény habbá verjük (pár csepp citromlevet is adhatunk hozzá).
A tojássárgás krémhez hozzákeverjük a tejet, majd a kétféle sajtunkat, ha jól elkevertük, beleszitáljuk a keményítőt, és alaposan összedolgozzuk vele, ha ezzel megvagyunk, óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérje-habot, ügyelve, hogy ne törjük nagyon össze. A tortaformát kivajazzuk, majd beleöntjük a keverékünket.
A sütő aljába, egy lapos edénybe, kevés vizet rakunk, majd 180 fokra előmelegítjük. Kb. 50 percig sütjük, míg a tortánk teteje szép barna nem lesz.
Csak akkor vesszük ki a formából, ha már teljesen kihűlt. Eperöntettel és gyümölcsökkel díszítve tálaljuk.