Csak annyi, hogy minden paleo kenyér receptemhez szükség van tojásra, és épp nem volt itthon, így a kamrában talált hozzávalókból kísérleteztem ki ezt a kenyeret, ami nekem nagyon ízlik, így biztosan sokszor meg fogom sütni.
Hozzávalók / 4 adag

100 g tökmagliszt
100 g szezámliszt
100 g lenmagliszt
2 ek útifű maghéj
3 ek kókuszolaj
1 ek só
1 ek szódabikarbóna
1 ek almaecet
3 dl víz
4 g mexikói keverék

Elkészítés

Egy tálban összekeverjük a liszteket és az útifűmaghéjat, egy másikban pedig a többi hozzávalót.
A liszthez hozzáadjuk a vizes keveréket, majd először a turmixgép keverőjével, majd a dagasztójával kb. 2-2 perc alatt összedolgozzuk.
Lisztezett deszkán átgyúrjuk, kenyér formájúra alakítjuk, a tetejét bevagdossuk, megkenjük kókuszolajjal, majd 10 percig pihentetjük.
180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben alul-felül sütésen sütjük 30 percig, majd megemeljük a hőfokot 200 fokra, és további 30 percig sütjük.
A kész kenyeret rácson kihűtjük, majd zacskóba tesszük, és hagyjuk megpuhulni.