Csak összeállítod, majd irány a hűtő. 
A kakaós-kekszes alaphoz pedig nagyon jól illik a selymes joghurtkrém, és a mézédes sárgadinnye.

Hozzávalók:

a kekszes alaphoz egy hozzávalói 24 cm-es tortaformához:
25 dkg Győri Édes kakaós keksz
15 dkg vaj

a joghurtos-sárgadinnyés töltelékhez:
5 dl vaníliás görög joghurt
15 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
1/2 citrom reszelt héja
4 dl Hulala (vagy habtejszín)
10 gramm porzselatin + 1 dl víz
1 közepes méretű sárgadinnye

Elkészítés:

A kekszet daráljuk le, (vagy morzsoljuk össze) majd adjuk hozzá a felmelegített vajat, és keverjük alaposan össze.

A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük, és egyenletesen lapogassuk bele a vajas-kekszet. Ezután tegyük be a hűtőbe legalább egy fél órára, hogy megdermedjen.

A joghurthoz adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, és a reszelt citromhéjat, majd keverjük össze.

A Hulalát (vagy habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd tegyük félre.

A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint, és keverjük simára, hűtsük langyosra.

Ezután a langyosra hűlt zselatint öntsük hozzá a joghurtos keverékhez, és kézi habverővel keverjük alaposan össze.

Ezután apránként adjuk hozzá a keményre felvert tejszínhabot, és szintén keverjük alaposan össze, hogy szép sima krémet kapjunk.

A sárgadinnyét vágjuk félbe, távolítsuk el a magját, majd vájjunk ki belőle kisebb gömböket, és tegyük félre a díszítéshez.

A maradék dinnyét, vágjuk fel kisebb kockákra, alaposan csepegtessük le, majd egyenletesen osszuk el a tortaformában lévő kekszes alapon.

Ezután egyenletesen kanalazzuk rá az előzőleg elkészített joghurtos krémet, majd tegyük be a hűtőbe pár órára (vagy egész éjszakára) hogy teljesen megdermedjen.

Amikor a torta már teljesen megdermedt, vegyük ki a hűtőből, és ízlés szerint díszítsük tejszínhabbal, és a dinnyegömbökkel, majd tálalásig tegyük vissza a hűtőbe.