Több kanálnyi boldogság a szűkös hóvégi napokon.
Hozzávalók:

a levesalaphoz:
2 evőkanál olaj
1 fej vöröshagyma
1 petrezselyemgyökér
2 répa
pirospaprika

a krumpligombóchoz:
őrölt bors
petrezselyemzöld
1 db tojássárgája
2 dkg vaj
5 dkg liszt
4 db főtt krumpli

Elkészítés:

Az olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket, megszórjuk pirospaprikával, sózzuk és felengedjük vízzel. Amíg a zöldség megpuhul, összeállítjuk a krumpligombócot.

Az áttört krumplit a vajjal, a liszttel, a tojássárgájával összekeverjük. Ízesítjük sóval, őrölt borssal, a finomra vágott petrezselyemzölddel. Az anyagból apró gombócokat formázunk, és a forrásban lévő levesbe téve 2-3 perc alatt készre főzzük.